RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN

RAKYAT DIDAHULUKAN,  PENCAPAIAN DIUTAMAKAN
TANGGUNGJAWAB DI DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR

KENANGAN ABADI...

Monday, December 7, 2009

Kenyataan Media Sewaktu Umum Keluar PKR

DENGAN INI SAYA, BADRUL HISHAM ABDULLAH [600104-10-5413], AHLI DEWAN UNDANGAN NEGERI PELABUHAN KLANG N46 MENGISYTIHARKAN BAHAWA SAYA BERHENTI MENJADI AHLI PARTI KEADILAN RAKYAT [PKR] BERKUATKUASA HARI INI 29 OKTOBER 2009 BERSAMAAN 10 ZULKAEDAH 1430H.

SEHUBUNGAN DENGAN KEPUTUSAN INI, SAYA BUKAN LAGI AHLI PKR DAN AKAN MENJADI WAKIL RAKYAT BEBAS MENYOKONG BARISAN NASIONAL [BN] BAGI DUN PELABUHAN KLANG N46.

KEPUTUSAN INI SAYA BUAT DENGAN PENUH KERELAAN, TANPA SEBARANG PAKSAAN, UGUTAN ATAUPUN APA APA FAEDAH KEPADA DIRI SAYA. MALAH KEPUTUSAN INI BERASASKAN KEPADA PRINSIP AGAMA DAN MORAL SAYA SEBAGAI SEORANG ISLAM.

KENYATAAN MENTERI BESAR SELANGOR, TAN SRI ABDUL KHALID IBRAHIM YANG MENCADANGKAN AGAR SAYA MENDAPATKAN RAWATAN PSIKIATRI DAN MENUDUH SAYA MEMPUNYAI MASALAH KESIHATAN SETELAH PERNAH TERLIBAT DENGAN KEMALANGAN MERUPAKAN SATU TOHMAHAN DAN FITNAH YANG AMAT DAHSYAT. PERKARA INI TIDAK BENAR SAMA SEKALI. [MERUJUK KEPADA KENYATAAN MB SELANGOR LAPORAN AKHBAR UTUSAN MALAYSIA 22 OGOS 2009].

SETERUSNYA APABILA MENTERI BESAR SELANGOR INI MENYATAKAN BAHAWA SAYA MEMPUNYAI MASALAH KEKUATAN OTAK, IANYA MERUPAKAN SATU PENGHINAAN KEATAS MARUAH DIRI SAYA DAN JUGA KELUARGA SAYA. TINDAKAN BELIAU ITU MERUPAKAN PERBUATAN TIDAK BERMORAL PEMIMPIN PKR.

SAYA TIDAK AKAN SESEKALI MELEPASKAN JAWATAN SAYA SEBAGAI WAKIL RAKYAT DUN PELABUHAN KLANG N46 KERANA SAYA DIPILIH OLEH RAKYAT SERTA PENGUNDI PENGUNDI DAN BUKANNYA OLEH MENTERI BESAR SELANGOR.

SAYA MENAFIKAN SEKERAS KERASNYA KENYATAAN MB SELANGOR BAHAWA SAYA TIDAK MENJAWAB SURAT TUNJUK SEBAB. UNTUK MAKLUMAN, SAYA SUDAH PUN MEMBERIKAN PENJELASAN PADA SURAT SAYA BERTARIKH 28 OGOS 2009 DIMANA IANYA TELAH DITERIMA BERSERTA CHOP RASMI OLEH PEJABAT MB DAN PEJABAT SETIAUSAHA AGUNG PKR PADA 02 SEPTEMBER 2009.

KEENGGANAN PIHAK PENTADBIRAN KERAJAAN PKR SELANGOR MEMBANTU SAYA DALAM PENYELARASAN PERUNTUKAN KAWASAN DUN SAYA SEOLAH OLAH SAYA TELAH DIANAK TIRIKAN BERBANDING DENGAN WAKIL RAKYAT YANG LAIN.

TINDAKAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR MENUBUHKAN PUSAT KHIDMAT RAKYAT DUN N46 ADUN PENYELARAS DI PENDAMAR INDAH, ADALAH TINDAKAN MEMBELAKANGKAN SAYA SEBAGAI WAKIL RAKYAT DI KAWASAN TERSEBUT.

SAYA SEMAKIN MERAGUI KEPIMPINAN DATO SERI ANWAR IBRAHIM YANG TIDAK BERANI MENDEPANI PERBICARAAN KES LIWAT SAIFUL BUKHARI. KESUNGGUHAN BELIAU YANG SENGAJA MENANGGUH-NANGGUHKAN PROSES PENDAKWAAN DI MAHKAMAH MULA MENIMBULKAN KERAGUAN. MALAH BELIAU MENGAMBIL SIKAP UNTUK MENGELAK DARIPADA MENJELASKAN PERKARA INI APABILA DISOAL OLEH AHLI AHLI PARTI. SEBAGAI SEORANG ISLAM BELIAU JUGA ENGGAN BERSUMPAH.

SEBAGAI SEORANG ISLAM YANG BERPEGANG TEGUH DENGAN PRINSIP DAN NILAI ISLAM, PERSOALAN MORAL PEMIMPIN MERUPAKAN SATU PERKARA YANG MENJADI ASAS SOKONGAN SAYA.

JESTERU SAYA MENGIKUTI SECARA SERIUS DAKWAAN TERHADAP SALAH LAKU MORAL DATO SERI ANWAR IBRAHIM DIDALAM DAN LUAR MAHKAMAH.

KEGAGALAN PRESIDEN PKR, DATIN SERI DR WAN AZIZAH SEHINGGA KE HARI INI TIDAK MEMBERIKAN PENJELASAN TERHADAP DAKWAAN DAKWAAN TERSEBUT MERUPAKAN SATU PERKARA YANG AMAT SERIUS.

SEBAGAI WAKIL RAKYAT PKR, SAYA BERHAK MENDAPATKAN PENJELASAN DARI PRESIDEN PKR DALAM HAL INI MANAKALA IANYA MERUPAKAN TANGGUNGJAWAB BELIAU SELAKU PRESIDEN PARTI TERHADAP PIMPINAN DAN AHLI AHLI PARTI AGAR DIPERJELASKAN KESEMUA DAKWAAN DAKWAAN SERIUS YANG DIDEPANI OLEH SUAMINYA, DATO SERI ANWAR IBRAHIM.

MAKA ADALAH MENJADI SEBAB UTAMA KEPUTUSAN SAYA HARI INI KERANA SEBAGAI SEORANG MUSLIM DAN MENJADI PEMIMPIN KEPADA RAKYAT, SAYA TIDAK BOLEH KOMPROMI PERSOALAN MORAL YANG BERAT SEPERTI YANG DIHADAPI OLEH PEMIMPIN PKR.

AKHIR SEKALI SAYA INGIN TEGASKAN, TEKAD SAYA MAHU BERKHIDMAT DENGAN CEMERLANG UNTUK RAKYAT DAN KHUSUSNYA PENGUNDI PENGUNDI SAYA DI DUN PELABUHAN KLANG N46, MALAH SAYA YAKIN AKAN MAMPU BERKHIDMAT DENGAN LEBIH BAIK SEBAGAI WAKIL RAKYAT BEBAS TANPA SEBARANG GANGGUAN MAINAN POLITIK OLEH KERAJAAN PAKATAN YANG SEDIA ADA SEKARANG.

SEKIAN KENYATAAN RASMI SAYA BERTARIKH 29 OKTOBER 2009YB TUAN BADRUL HISHAM ABDULLAH
AHLI DEWAN UNDANGAN NEGERI
PELABUHAN KLANG N46

1 comment:

  1. Pengundi undi awak atas tiket Pakatan RAKYAT. memang awak jenis lompat sikatak lompat...haha

    wakil rakyat tmpt aku pun jenis katak juga..haha

    ReplyDelete