RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN

RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN
TANGGUNGJAWAB DI DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR

KENANGAN ABADI...

Sunday, January 24, 2010

Anwar Ibrahim Jangan Cuba Bohongi Rakyat Selangor

Semalam terpampang dimuka depan akhbar Sinar Harian bahawa Anwar Ibrahim tidak akan mengambil sesen duit RAKYAT Selangor, ini bererti beliau akan menjalankan tugas sebagai Penasihat Eknomi secara percuma..? Tanpa gaji..?

Bolehkah kita mempercayai jaminan yang diberikan oleh Anwar Ibrahim…?

Terlalu mustahil untuk membolehkan kita mempercayai kata kata dari Ketua PKR ini.

Sebagai bukti, sebaik sahaja Pakatan Rakyat menjadi kerajaan negeri Selangor, Anwar sudah mula membudayakan amalan nepotisme beliau. Semoga rakyat Selangor tidak lupa sejarah, pada tahun 2008 dalam usia kerajaan Pakatan baru beberapa bulan, timbul cerita adik kandung Anwar iaitu Rosli Ibrahim telah dilantik sebagai Penasihat syarikat gergasi GLC Selangor iaitu Kumpulan Darul Ehsan Berhad [KDEB].

Mujurlah bekas Ketua Pemuda Keadilan, Ezam Mohd Nor mendedahkan secara terbuka perkara tersebut maka perlantikan itu terpaksa dibatalkan.

Kini, dengan memegang jawatan rasmi sebagai “pentadbir” ekonomi sebuah negeri terkaya, Anwar berpeluang “mengkayakan” kroni kroni beliau. Budaya ini pernah dilakukan oleh Anwar sewaktu beliau menjadi Menteri Kewangan.

Anwar Ibrahim juga terbukti pernah membohongi seluruh dunia apabila mengatakan pada 16 September 2008 beliau akan mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri yang baru.

Semoga Harta Kekayaan Hasil Bumi Negeri Selangor Darul Ehsan akan dipelihara oleh Allah swt.


Yb Tuan Badrul Hisham Abdullah
Ahli Dewan Undangan Negeri
N46 – Pelabuhan Klang

3 comments:

 1. SLM YB..RAKYAT SELANGOR DAH SEDAR PERMAINAN ANUWAR DAN KWN2 BELIAU. SEMENTARA MASIH BERKUASA, INILAH MASANYA BELIAU CUBA MENGAUT KEKAYAAN SEBERAPA BYK YG BLH. CONTOHNYA HASIL2 PENJUALAN PASIR SECARA HARAM. MMG DSAI NI MANUSIA LICIK!

  ReplyDelete
 2. hentikanlah cerita2 fitnah
  sblum Allah mengambil nyawa ko
  Dalam al-Quran, Allah berfirman, ...dan ingatlah (angkara) fitnah itu lebih besar bahayanya daripada membunuh...(al-Baqarah: 191).

  ReplyDelete
 3. YB boleh dedahkan jenis2 penyelewengan yang dilakukan oleh anwar ibrahim!

  satu lagi, kenapa anwar tidak dibenarkan berceramah di pantai dalam?

  pkrpasdap.blogspot.com

  ReplyDelete